Even voorstellen..

Om elkaar als verenigingen beter te leren kennen, zijn we een voorstel ronde gestart. De bedoeling is dat alle verenigingen aan de beurt komen om zich voor te stellen.

Hallo!

Ons is gevraagd om een voorstel stukje in te sturen voor op de site van Kring Oost Maas en Merwede.

L.R. & P.C. Dubbeldam e/o is in 1925 opgericht. Doordat er in die tijd nog geen accommodatie beschikbaar was werd er her en der lesgegeven. Later, in 1980 is er na een jaar bouwen, een feestelijk opening geweest voor de eigen accommodatie aan de Schenkelijkdijk. Hier zitten we nu, bijna 40 jaar later, nog steeds!

Bij Dubbeldam zijn en worden er geen (manege) paarden gestald. Een uitzondering als je hier in de regio rondkijkt. Elk lid komt dus met zijn of haar eigen paard naar de vereniging om overdag en in het weekend gebruik te maken van de rijbanen of ’s avonds in een groepsles mee te kunnen rijden. We zijn bij Dubbeldam erg veelzijdig! Je kunt bij twee instructeurs fanatiek dressuurlessen volgen, twee instructeurs zijn aanwezig voor het springen, één instructeur voor de wat meer reacreatieve ruiter en nog een instructeur voor menlessen. Er worden zelfs sinds kort proeflessen gedaan voor kinder-menlessen!

Per jaar worden er acht KNHS dressuurwedstrijden gehouden, vijf onderlinge dressuur en springwedstrijden voor eigen leden en nog een aantal onderlinge menwedstrijden. Voor deze wedstrijden hebben wij een mooie 20x40m binnenbaan tot onze beschikking, een 20x60m buitenbaan en een 30x30m longeerbaan. Uiteraard hebben wij ook een ruime kantine, welke de meeste wel kennen van vergaderingen of wedstrijden!

 

PSV De Waddesteijnruiters.

De pen voor het voorstel rondje is door Lr en Pc Hippisch Centrum Dordrecht aan ons doorgegeven. Bedankt daarvoor.

PSV De Waddesteijnruiters bestaat inmiddels 46 jaar en is gevestigd in Asperen. Daarmee zijn we de meest oostelijke vereniging van Kring Maas en Merwede.

Wij hebben ongeveer 80 leden.

De pen kon op geen beter moment worden doorgegeven: onze nieuwe wedstrijdbodem van Stabon/ Grondslag is net aangelegd en wij zijn heel blij met het feit dat wij door deze baan (van 45m x 65m) helemaal zijn voorbereid op de toekomst.

Jaarlijks organiseren wij een aantal dressuurwedstrijden op ons terrein, niet alleen op zaterdag maar ook op dinsdagavond. Dit jaar worden er een 6 tal wedstrijden georganiseerd.

Daarnaast hebben wij nu ook de mogelijkheid om springwedstrijden te organiseren. Dit jaar twee voor de pony’s en twee voor de paarden. Wij hopen hiermee het springen in onze kring weer een beetje populairder te maken.

Dit jaar willen we ook proberen een springles op te starten, waarbij ook ruiters die geen lid zijn van onze vereniging zich kunnen aansluiten.

Ook organiseren wij al een aantal jaren in samenwerking met de “oude “ kring Merwede de wedstrijd: Merwede Horse Fair. Ook deze wedstrijd hopen we dit jaar op ons vernieuwde terrein te organiseren met  er aan gekoppeld een selectiewedstrijd.

Natuurlijk zijn er de wekelijkse lessen op woensdag- en donderdagavond. Een vaste groep ruiters is hierbij, gelukkig, nog altijd present. Niet alleen het rijden en lessen is dan belangrijk, ook het clubgevoel en beleving is heel belangrijk. Onze kantine speelt hierbij, vanzelfsprekend, een belangrijke rol.

Wij hopen dat u op deze manier een beeld heeft van onze vereniging.

Wilt u meer weten kijk dan op www.waddesteinruiters.nl voor alle informatie. Natuurlijk zijn wij ook op Facebook te volgen.

Wij geven de pen door aan RV en PC Oud-Beijerland

 

Hallo Allemaal,

Wij zijn LR & PC Hippisch Centrum Dordrecht voorheen de Beerwijkhoefjes. Onze wijziging van naam heeft plaats gevonden tijdens het verhuizen van de manege. Wij als vereniging maken gebruik van de accommodatie van de manege Hippisch Centrum Dordrecht.

Hippisch Centrum Dordrecht beschikt over 2 binnenbanen. Een 20x60 en een 20x40. Buiten beschikken we over een ruime buitenbak. In de gezellige kantine met genoeg te eten en drinken heeft u de mogelijkheid om in de 20x60 binnenbak te kijken. Vanuit de kantine en het terras kan u kijken naar de buitenbak.

Op de manege worden FNRS en KNHS wedstrijden gehouden. De KNHS wedstrijden zijn 1x per maand. In de zomer worden er verschillende keren KNHS wedstrijden verreden op woensdagavond.

Na de wedstrijd is het mogelijk een lekker stukje uit te stappen in het natuurgebied “De Elzen”. Deze grenst aan de accommodatie.

Wilt u meer weten over onze vereniging kijkt u dan op www.lrhcd.nl.       

Wilt u meer weten over de manege kijkt u dan op www.hippischcentrumdordrecht.nl

   Wij geven de pen door aan PSV de Waddesteijnruiters 

RSV De Hoge Devel  

Bedankt PSV De Biesboschruiter voor het doorgeven van de pen.  Ook wij bestaan dit jaar 50 jaar. Dit hebben we dan ook uitgebreid gevierd met een knallend feest in onze 20-40 baan en een maand met allerlei activiteiten voor jong en oud.  

RSV De Hoge Devel is in meerdere opzichten een bijzonder bedrijf. Niet alleen door de combinatie van manege en pensionstal maar ook vanwege het feit dat het bedrijf in handen is van de vereniging en niet van één eigenaar zoals bij de meeste manegebedrijven. 

Onze FNRS 5 sterren manege telt 465 leden, 114 KNHS leden met 107 startkaarthouders.  Naast de manegelessen en FNRS-wedstrijden hebben wij veel KNHS-activiteiten. Naast deelname aan de Herfstmeeting en de CHIO Zuid-Holland Cup organiseren wij jaarlijks de Munnikendevel Cup. Deze 2-daagse is uitgegroeid  tot een traditie in de paardensport in en rondom Zuid-Holland.  

Voor zowel de Regio-kampioenschappen dressuur als springen kan ook gebruik gemaakt worden van onze locatie.  

Onze locatie, waar we zo trots op zijn, heeft een indoor 20 x 40 -en 20 x 60 baan met Agterbergbodem, een 30 x 70 springtuin, een outdoor 20 x 40 buitenbaan, een gezellige kantine en diverse andere faciliteiten die bij een 5-sterren locatie horen.  Wij liggen in een gebied omringd door een mooi stukje natuur waar je heerlijke buitenritten kan maken. Sinds dit jaar kunnen we gebruik maken van de wei naast de manege.  
Verder mogen we trots zijn op een aantal ruiters die inmiddels lichte tour tot internationaal starten, waaronder Albert Nap, Ashley Brons en Kim Schmid.  

Wij hopen zo een beeld te hebben gegeven van onze manege en geven graag de pen door aan Hippisch Centrum Dordrecht. 

 PSV De Biesboschruiters

Aan ons de eer om nu een stukje te schrijven over onze vereniging. Lr & Pc de Beyaert heeft namelijk de pen aan ons doorgegeven. Bedankt hiervoor!

Onze vereniging bestaat dit jaar 50 jaar. We zijn destijds begonnen bij een boerderij in de Biesbosch. Na veel omzwervingen zijn we uiteindelijk terecht gekomen op ons huidige terrein aan de Werken in Werkendam. We hebben inmiddels ongeveer 70 leden. Hiervan zijn ongeveer 30 ponyleden en de overige zijn paardenleden.

Al vanaf het begin van de vereniging werd er fanatiek wedstrijd gereden. Ineke Hakkers, Anton van Dijk en Jan Scherff reden in de tijd bijvoorbeeld al Z dressuur of Z springen. Er werd ook veel vier- en achttal dressuur gereden. Met z'n allen in de vrachtwagen en gezellig een hele dag op pad.   

Tegenwoordig hebben we nog een steeds een grote groep fanatieke wedstrijdruiters. Het verenigingskampioenschap van de "oude" kring hebben we dan ook een aantal keer gewonnen. Daarnaast zijn er diverse leden (bijvoorbeeld Mara de Vries en Kim Noordijk) die hoge ogen gooien op (inter)nationale wedstrijden.

Daarnaast hebben we ook een groep meiden die iedere week gezellig met elkaar naar de les gaan. Voor de paarden worden er iedere week dressuurlessen gegeven door Marjoleine van Helden-Verhagen. Bij de pony's wisselen we de dressuurlessen met spring- en spelletjeslessen af. Het ponykamp is inmiddels ook een traditie. Lekker een paar dagen met gelijkgestemden en je lievelingsdier op pad!  Het afgelopen jaar zijn er ook een aantal ponyleden van de Nieuwe Roef met ons meegegaan en dit was erg gezellig. We hebben afgesproken wat meer activiteiten met elkaar te organiseren. Samen is namelijk nog gezelliger!

We hopen dat jullie zo een beetje een indruk hebben van onze vereniging!   

 

 

 

 

 

 


Wij geven de pen door aan RSV De Hoge Devel.

Hallo allemaal,

Als tweede vereniging zijn wij aan de beurt om ons voor te stellen. 

Wij zijn L.R. & P.C. Beyaert uit Alblasserdam en opgericht in 1926. 

Onze vereniging biedt de mogelijkheid voor startende en ervaren ruiters om te kunnen rijden op een mooie locatie met een accommodatie die aan alle eisen voldoet. 
Zo zijn er 2 avonden per week dressuurlessen en 1 avond per week springlessen van hoog-gecertificeerde instructie. Er is bij ons ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een 10-rittenkaart als kennismaking met onze vereniging.

We beschikken over twee 20x60 rijbanen. Een Agterbergbodem in de binnenbaan en een Zorgdragerbodem in de buitenbaan. 
We hebben een paddock en een ruime longeercirkel.
Ook bieden wij in de zomermaanden de mogelijkheid tot weidegang. 

Daarnaast kan ook uw trailer tegen een vergoeding het hele jaar door geparkeerd worden op ons terrein. 

We hebben op ons terrein 39 boxen, 2 spuitplaatsen en worden de paarden iedere dag gemest en meerdere malen per dag gevoerd. 

Maandelijks worden er ook diverse wedstrijden georganiseerd en organiseren we ook graag voor onze leden leuke en gezellige dagen en avonden. 

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.rv-beyaert.nl en kunt u ons liken op onze Facebook R.V. Beyaert Alblasserdam. 

RV Beyaert heeft volop mogelijkheden voor startende en ervaren ruiters. Voor uitgebreide informatie over onze rijvereniging en accommodatie klikt u hier.

Wij geven de pen door aan de Biesboschruiters!

Wie weet tot ziens! 

Met vriendelijke groeten,

R.V. Beyaert

Goedemorgen Allemaal, 

Een nieuwe kring met allemaal nieuwe gezichten.

Er is ons gevraagd om te starten met het voorstel rondje, een mooi idee van ons nieuwe bestuur. Wij zijn PSV de Nieuwe Roef uit Sleeuwijk een samengevoegde vereniging die in 2014 is opgezet. De Merweruiters hadden een mooi nieuw terrein met veel mogelijkheden en Emmickhoven moest hun toenmalige terrein verlaten voor nieuwbouw.

Door goede gesprekken met elkaar waren we er redelijk snel uit, we gaan samen verder. De nieuwe naam was snel duidelijk we huisvesten aan de Nieuwe Roef dus zo werd gekozen voor PSV de Nieuwe Roef. Inmiddels een goed florerende vereniging.

Wij beschikken over 3 rijbanen waarvan 1 Agterberg bodem 20/60, 1 bodem die wel goed gedraineerd is maar nog zand 20/60 en een ruime bak om een mooi parcours neer te zetten. Alles is mooi omheind.  


Wij beschikken over 10 stallen die de mogelijkheid bied aan leden om hun paard te stallen.  Drie paddocks en een longeercirkel en een  grote weide mogelijkheid.

We liggen in het Land van Heusden en Altena een mooi gebied om ook lekker buiten te rijden met de Biesbosch naast ons. Al met al dus een mooi stukje natuur om de paarden sport in al zijn facetten te kunnen beoefenen.

Meer weten over ons of meer zien van ons dat kan via www.psvdenieuweroef.nl en natuurlijk zijn wij te volgen op Facebook.  

De volgende vereniging die zich mag voorstellen is LR & PC de Beyaert uit Alblasserdam. We dachten laten we maar bovenaan het lijstje beginnen.

We hopen zo een beeld te krijgen van wie er in onze kring allemaal actief zijn.    

PSV de Nieuwe Roef

info@psvdenieuweroef.nl